Lindrende arkitektur med fremragende akustik

Hospice Vangen i Aalborg blev indviet i 2019 og rummer 15 sengepladser. Fra begyndelsen var grundideen fra arkitekterne Friis og Moltke at skabe et hus og et sted med mulighed for familieliv, samtale, ro og fordybelse. Rammerne er udtænkt og formgivet ud fra principperne i ”Lindrende arkitektur” og viser, hvordan et arkitektonisk velgennemtænkt byggeri er med til at give ekstra kvalitet til patienter, pårørende og medarbejdere i den svære tid.

Lyden af stilhed

Det indvendige materialevalg er enkelt og gennemgående, hvor indeklima, lydforhold og dagslys spiller en stor rolle for at skabe de bedste vilkår for ansatte og beboere. Akustikløsningen på loftet er Rockfon Blanka, der har højeste lydabsorptionsklasse og bedste lysspredning.

Bæredygtigt byggeri

Hospicet har opnået en DGNB-certificering til guldniveau, der indikerer, at der er tænkt bæredygtigt fra opstart af planlægningsfasen frem til ibrugtagningen. Hospicet er Region Nordjyllands første OPP-projekt (offentligt-privat-partnerskab). TRIGON A/S er OPP-kontraktleverandør og har dermed stået for opførelsen af bygningen, og de skal også stå for den efterfølgende bygningsdrift af det nye hospice.

Hospice Vangen

Studievej 25
9400 Nørresundby
Danmark

Hospice Vangen

Land:Nørresundby, Danmark
Arkitekt:Friis & Moltke
Fotograf:Svend Christensen
Produkter:Rockfon Blanka®
Kant:A15, E15
Dimension:600 x 600

Relaterede projekter