Rockfon Mono Acoustic draperer Citybanan station, Stockholm City i behagelig akustik

Stockholm har en lang tradition for offentlig kunst, og dens metrostationer er ingen undtagelse. Mange pendlere navigerer rundt på stationerne ved hjælp af de permanente kunstværker, der fungerer som et kort.

Da Stockholm annoncerede en åben konkurrence om at skabe kunstinstallationer til den nye metrostation, var den lokale kunstner Karin Lindh ivrig efter at registrere sig. "Jeg kører med metroen, og jeg er meget glad for disse forskellige stationer." For kunstneren minder arkitekturen i den nye station om en stor katedral.

Ekstraordinært design kræver fleksibilitet

Med dette i tankerne fandt Lindh inspiration fra forskellige katedraler; en af dem var Santa Maria della Vittoria i Rom, hvor hun så Berninis skulptur, Ecstasy of Saint Teresa. "Bernini var dygtig til at arbejde med dagslys, arkitektur og skulptur," siger Lindh. "Jeg ville lege med dagslys på en lignende måde, men måske lidt skarpere og mindre barok."

At skabe den nye indgang til metrostationen var en udfordring. Lindhs kunstneriske vision og ide krævede, at et bølget, plisseret materiale blev draperet over loftet på det 200 m2 store rum.

Den vanskelige opgave taget i betragtning foreslog projektlederen, at skulpturen skulle bygges på stedet. Efter at have testet forskellige materialer valgte holdet Rockfon® Mono® Acoustic for at realisere kunstnerens vision. "Loftpladerne er fleksible og kan bøjes, og du kan således skabe både skarpe og bløde bøjninger," siger Thomas Svensson fra TS Akustik.

Kompromisløst design

Selv med det store fokus på designets udtryksevne og og beslutningen om et design uden samlinger, så er der ikke gået på kompromis med den fremragende akustik, som Rockfon Mono Acoustic tilbyder, hvilket var en vigtig del af overvejelserne i stationens design, da 125.000 mennesker passerer der hver dag.

Citybanan - Stockholm City

Central plan 15
111 20 Stockholm
Sverige

SE, Stockholm Station, Leisure, Metro station, Rockfon Mono Acoustic, TE

Citybanan, Stockholm City, Sverige

Rockfon® Mono® Acoustic gjorde det muligt at skabe en smuk visuel effekt på loftet over rulletrapperne og mellemniveauet.

Station Stockholm City, Citybanan

Land:Sverige
Produkter:Rockfon Mono® Acoustic
Kant:TE Elegant Render

Relaterede projekter