Skab de perfekte lydforhold med akustikpaneler på vægge

27. oktober 2021

Nutidens minimalistiske stil på kontoret og i skolen med store, åbne rum med rustikt udseende og mange hårde overflader spiller en markant rolle i indretningen.Mange oplever en dårligere akustik med mere støj og larm, og det giver et forringet indeklima med dårlig akustik. Derfor er design, god akustik og høj kvalitet vigtige parametre, og det er her, at forbedring af akustikken med loftplader på loftet og vægpaneler på væggene kommer ind i billedet.

Sænk støjniveauet og forbedr lyden med omhyggeligt design

Har du svært ved at høre, hvad folk siger? Problemer med dårlig akustik er et stort problem i mange rum, og en væg med akustikpaneler og et akustikloft af mineraluld kan varmt anbefales for at give dig mulighed for at skabe akustisk velvære for dig selv og menneskene omkring dig. Det giver gode arbejdsforhold og dæmper lyden.

Lyd består af bølger, og når lyden rammer en hård overflade, reflekteres den tilbage i rummet, hvilket skaber en lang efterklangstid. Derfor er det vigtigt at dæmpe lyden. Vores akustiske vægpaneler bryder lydbølgerne og absorberer lydbølgerne, når de rammer mineralulden i vægpanelet. Herved forhindrer det lyden i at reflektere tilbage i rummet, hvilket i sidste ende eliminerer støj og efterklang.

Slagfaste akustikpaneler

Vi tilbyder akustikpaneler i god kvalitet til vægge, hvor der både høj lydabsorption og slagfasthed er vigtig. Panelerne er ideelle i miljøer som bl.a. skoler og sportshaller, hvor der er risiko for fysisk påvirkning, og hvor der er behov for at absorbere lyde. De populære akustikpaneler er Rockfon Samson og Rockfon VertiQ, som begge er slagfaste, og som giver en bedre akustik med en klar forbedring af efterklangstiden.

Rockfon Samson består af slagfaste, lyddæmpende vægpaneler til skoler og i sportshaller, da overfladen på panelet har en særlig vævet overflade, der gør pladen ekstra stød- og slagfast. Rockfon Samson har også høj lydabsorption og brandklasse A1.

Rockfon VertiQ er en attraktiv, højtabsorberende og akustisk vægpanel, der virkelig dæmper lyden. Vægpladerne findes i et væld af kantløsninger, farver og med eget print, hvor man kan designe sit eget panel til vægge.

Installation system, System Eclipse, grey background,  image for RFN product page

Rockfon® System Eclipse Wall™ | Direkte montage af akustikplader på vægge

Frihed til akustisk komfort med Rockfon Eclipse akustikpaneler

De populære Rockfon Eclipse akustikpaneler er en del af den allerede populære Rockfon Eclipse-familie. Vores akustikpaneler er kendetegnet med den glatte, matte og superhvide overflade, som passer til indretningen på kontorer og skoler. Panelet er er rammeløst og med en lige kant, der passer til den hvide overflade og som passer perfekt til indretningen af nybyggeri og til renoveringsprojekter.

Vores akustikpaneler i serien fås i 2 varianter, hvor man kan opnå en afstand på 15 mm og 65 mm fra væggen, så man kan nemt skabe kreative og unikke løsninger med de forskellige opsætninger og varianter. Det giver en moderne, æstetisk finesse med en kompleksitet på væggen. Rockfon Eclipse pladerne skal monteres direkte på væggen, hvor beslaget skrues fast på væggen til bagsiden af vægpanelet. Rockfon Eclipse er et højtydende akustikpanel, som forbedrer rumakustikken, fjerner støjen og samtidig skaber et stilfuldt design. Det er ren fornøjelse for dine ører.

The Netherlands, Silvolde, Woonzorgcentrum De Schuylenburgh Azora, Fleurbaaij Totaalafbouw, Health, Reception, Corridor, Rockfon Eclipse Wall, Be-edge, 1160x1160, white

Kort leveringstid og nem opsætning af akustikpanel

Vægpanelet Rockfon Eclipse er lagervare og derfor er der kort leveringstid. Kombineret med den nemme montering, hvor monteringsbeslaget fastgøres i væggen med skruer, tager det ikke lang til for at få monteret panelet. Det anbefales at kontakte sin lokale, professionelle tømrer, som kan hjælpe med professionel montage af akustikpanelelet på din væg for at få en god akustik.

Dæmp støjen på din restaurant

Vægpaneler er det oplagte valg til restauranter, hvor man kan give sine gæster en større oplevelse uden støj og larm, og hvor man kan nyde maden i ro og mag og samtidig have en personlig samtale. Mange restauranter har et rustikt look i store rum, og her er det vigtigt at forbedre lyden. Med en hurtig og nem opsætning undgår man, at restauranten skal være lukket under montagen og samtidig forbedres lyden markant med en god akustik takket være panelerne.

Læs mere om at forbedre akustikken på restauranter her.

The Netherlands, Silvolde, Woonzorgcentrum De Schuylenburgh Azora, Fleurbaaij Totaalafbouw, Health, Reception, Corridor, Rockfon Eclipse Wall, Be-edge, 1160x1160, white

Paneler til vægge bør udgøre 20% af et loft

Vi kan hverken se eller røre ved akustikken i et lokale, men vi kan tydeligt mærke, når vi opholder os i et rum med dårlig akustik. Vi kan ikke koncentrere os, vores trivselsniveau falder, indlæringen bliver dårlig og i værste fald kan vi risikere at blive syge. Derfor er det så vigtigt at fjerne den dårlige akustik og absorbere lyden, så vi skaber miljøer for mennesker med god akustik.

For at opnå den optimale akustik tilpasset det enkelte lokale, anbefales det, at en væg dækkes med lydabsorberende materiale såsom akustikpaneler eller vægpaneler svarende til ca. 20% af lokalets areal. Selvfølgelig bør man også anvende loftet for at forbedre akustikken med akustikplader af stenuld. Se det store sortiment af løsninger til dit loft her.

Mikkeller - Taipei,China,Taipei,Keng Yu Design Office,Rockfon Eclipse,B-edge,1160mmx1160mm,white

Er akustikpaneler også vægabsorbenter?

Ja, kært barn har mange navne. Alle Rockfon produkter inden for vægabsorbenter eller vægpaneler er akustikplader af stenuld til vægge. Akustikpanelerne til væggene kan bruges både som supplement til et akustikloft, eller som alternativ, hvor akustiklofter ikke er en mulighed. Det kan være ved rum med åbent til loftet, til lofter med mange tekniske installationer eller ved rørføringer. Tal med din Rockfon konsulent og få hjælp til at finde lige præcis den løsning til lofter og vægge, der passer til din indretning for at få en god akustik og et godt indeklima.

Book et møde med os

Har du brug for at høre mere om akustik, løsninger til loft og væg, indeklima, trends, bæredygtighed i byggebranchen, eller ha du et konkret projekt og brug for rådgivning? Så kontakt vores kundeservice allerede i dag eller book et møde med os - det kan bare være til 15 minutters update eller 1 time med kollegaer. Udfyld formularen her.