Rockfons akustikprodukter er nu Cradle to Cradle certificerede

20. maj 2021

Hos Rockfon ser vi i høj grad den cirkulære økonomi sammen med ansvarlige produktionsmetoder som fremtidens løsning for leverandører af materialer til byggebranchen. Det seneste skridt på bæredygtighedsrejsen er en Cradle to Cradle-certificering af 90% af vores akustikprodukter.

Rockfons akustikprodukter er nu Cradle to Cradle certificerede

I Danmark står byggebranchen for omkring en tredjedel af den samlede affaldsmængde ifølge tal fra Dansk Affaldsforening. Det er derfor vigtigere end nogensinde at genanvende producerede varer og at sikre sig, at affald og indsamlede materialer kan returneres og genbruges til nye materialer.

Hos Rockfon stræber vi konstant efter at reducere emissioner i hele produktions- og forsyningskæden, og da de akustiske loftplader er fremstillet af stenuld fra basalt i naturen er cirkulære og fuldt genanvendelige. Det seneste skridt på bæredygtighedsrejsen er en Cradle to Cradle-certificering af 90% af virksomhedens akustikprodukter på bronze og sølv niveau for 90% af de produkter, der produceres i Europa.

Stenuld er det bæredygtige valg fra vugge til vugge

For at opnå en Cradle to Cradle certificering skal det godtgøres, at produktet lever op til en lang række bæredygtighedskrav inden for fem kategorier: Materialesundhed, materialegenanvendelse, vedvarende energi, forvaltning af vandressourcer og social retfærdighed. Produktet tildeles så en Cradle to Cradle-certificering på et af fem niveauer fra Basic til Platin. Man forpligter sig desuden til løbende at forbedre både produkt og processer frem mod platin.

”For at opnå Cradle to Cradle-certificeringen samarbejdede vi tæt med vores forsyningskædepartnere om kritiske aspekter af vores produkter og operationer”, udtaler Magdalini Psarra, bæredygtighedschef hos Rockfon og fortsætter:

Vi forbedrer hele tiden vores CO2 fodaftryk og bæredygtighed er på vores agenda hver dag. Vores engagement i bæredygtighed kan nu også dokumenteres ved vores certificering i Cradle to Cradle Certified Products.

Magdalini Psarra

Bæredygtighedschef hos Rockfon

”Dette vil gøre det langt enklere for vores kunder at dokumentere miljøpåvirkningen af vores produkter og dermed for arkitekter, bygherrer og entreprenører at træffe det mest bæredygtige valg af akustikløsninger.”

Sølvniveauet er det højeste, der indtil videre er opnået indenfor akustiklofter, og Rockfon opnåede endda guldniveau indenfor kategorien materialegenanvendelse, hvilket sætter en streg under virksomhedens forpligtelse til den cirkulære model.