Sådan påvirker akustisk design restaurantoplevelsen

30. juli 2019

9 ud af 10 personer siger, at baggrundsstøj er det største problem, når de spiser ude. Støj påvirker atmosfæren, men påvirker også smagen. Det skal med i overvejelserne, når man designer et restaurantinteriør.

Sådan påvirker akustisk design restaurantoplevelsen

Lydens indvirkning på smagen

Når du tager ud for at spise på restaurant, er det ikke kun for madens skyld. Det handler også om oplevelsen og derigennem også om lyden. Videnskabelig forskning viser, at akustik, baggrundsmusik og støjniveauer ikke kun påvirker atmosfæren, men også den måde, vi oplever det, vi spiser og drikker på. Der er en direkte kobling mellem øret og næsen, der kan forklare, hvordan og hvorfor støj påvirker vores smagsløg.

For eksempel siges det, at klassisk musik forbedrer den opfattede kvalitet af mad og vin. Højtydende musiknoter kan øge sødmen, mens lave toner fremhæver bitterhed. På den anden side kan lyd også reducere smag, og høj baggrundsstøj kan påvirke vores smag og struktur negativt. Så når man designer en restaurant og indretningen af samme, er det vigtigt at finde den rette balance mellem atmosfære og akustik. Og dette betyder ikke kun at justere afspilningslisten eller dreje lydstyrken op eller ned.

Åbne køkkener og hårde overflader

I den moderne restaurantdesigntrend er det en reel udfordring for arkitekter at skabe den rigtige akustik. Hårde overflader og åbne køkkener medfører, at støj giver genklang langs gulve, lofter og vægge. Det påvirker støjniveauerne og folks komfort - dermed bliver materialer med god lydabsorption afgørende.

Kvaliteten af ​​lydabsorptionen bestemmes af rummets design og de anvendte materialer. Vælges der kvalitets- og æstetiske akustiske loftplader eller vægpaneler kan det hjælpe kunderne med at slappe af, nyde deres mad maksimalt, i længere tid og ... vende tilbage.

Restaurant Palægade i København valgte f.eks. det minimalistiske Charcoal Rockfon Color-all® X-kant loft for design af et loft næsten uden samlinger. Det lyddæmpende akustikloft og den valgte farve var et bevidst valg for at skabe en afslappet og behagelig spisestemning for kunderne. En smagfuld løsning i enhver forstand af ordet.

Var artiklen interessant? Kontakt os og find ud af, hvordan Rockfon kan hjælpe dig med at skabe den rigtige restaurantoplevelse.

 

Kontakt os