Rockfon skruer op for udviklingen af fremtidens brugervenlige akustikløsninger

8. oktober 2019

Rockfon intensiverer nu udviklingen af sine bæredygtige, brugervenlige og innovative akustikløsninger. Med en ny innovationsdirektør i spidsen er virksomheden godt rustet til at imødekomme markedets behov og nytænke konventionerne. ”Vi har et ansvar for at sætte akustik på dagsordenen med brugeren i centrum”, lyder det fra producenten.

 Med en ny innovationsdirektør i spidsen er virksomheden godt rustet til at imødekomme markedets behov og nytænke konventionerne

På billedet ses Rockfons innovationsteam, som består af seks specialister. Fra venstre mod højre: Niels Blume-Frederiksen – Certification and Technical Data Manager, , Christian Klinge – Innovation Director, Morten Gyldendal Melberg – Project Manager, Daniela Bach – Material Specialist, Oskar Meres – Manager R&D, Jesper Wulff – Product Design Manager

Skiftende tendenser, øget fokus på bæredygtighed og fart på den teknologiske udvikling. Det stiller store krav til producenter i byggebranchen, som hele tiden skal lytte til og handle ud fra markedets behov. Det er noget, man mærker og tager konsekvensen af hos akustikproducenten Rockfon, som med dansk hovedsæde i Hedehusene leverer akustiklofter til en lang række projekter i landet:

- Der er fart på i byggebranchen og i industrien generelt. Og det er jo rigtig positivt. Som virksomhed skal man være gearet til at følge med den rivende udvikling og de udfordringer, verden står overfor. Derfor opruster vi nu vores innovations- og designafdeling. En international afdeling, der består af dygtige specialister, som udvikler akustiske løsninger med fokus på dansk designtænkning og internationale trends, forklarer Parik Chopra, administrerende direktør i Rockfon.

- Vi har således hentet forstærkninger ind i form af Christian Klinge, som er vores nye innovationsdirektør. Med ham i spidsen for teamet skal vores innovationstilgang op på et endnu højere niveau.

Design og arkitektur i blodet

Christian Klinge kommer fra den rådgivende ingeniørvirksomhed ÅF, hvor han har været i 12 år – det seneste halvandet år som innovationschef i forretningsområdet Arkitektur og Design. Han er uddannet lysdesigner og kommer fra en verden, hvor design og arkitektur er omdrejningspunktet.
Hos Rockfon bliver en af hans fornemmeste opgaver at udvikle den akustiske dagsorden, hvor brugeroplevelsen er i centrum:

- Brugercentreret design er kodeordet for innovation hos Rockfon. Vi har et ansvar for at sætte akustik på dagsordenen med modtageren i centrum. Vi vil skabe fremtidens akustiske løsninger, der forener design og innovation med ny teknologi ud fra brugernes behov. Noget, der er stor efterspørgsel på i markedet og ikke mindst blandt arkitekter, forklarer Christian Klinge.

- Det handler om at få de forskellige dele til at gå hånd i hånd, så det bliver så nemt og tilgængeligt for markedet som overhovedet muligt. Det er en spændende udfordring, som jeg har god erfaring med fra mit tidligere job. Og jeg glæder mig til at udrulle de mange visioner og idéer hos Rockfon, afslutter den nyansatte innovationschef, som startede i det nye job primo august.

Vi vil skabe fremtidens akustiske løsninger, der forener design og innovation med ny teknologi ud fra brugernes behov.

Christian Klinge

Innovationsdirektør, Rockfon