Kreativt design fjerner dårlig akustik

19. marts 2018

Dårlig akustik behøver ikke at være et vedvarende problem, når alt er på plads på kontoret. Med de nye vægabsorbenter Rockfon Eclipse kan man nu reparere akustikken på kontoret på kreativ vis.

Vi kender det alle sammen: Rumklangen og støjen, der stjæler koncentrationen dag efter dag på det ellers top-tjekkede kontor. Mange virksomheder vægrer sig ved at gøre noget ved problemet, fordi de tænker, at det er en dyr og stor omvæltning, der skal til, før man kan høre hinanden i mødelokalerne eller få ro til at koncentrere sig foran computeren.

Design og akustik i én løsning

Rockfon introducerer derfor vægabsorbenten Rockfon Eclipse, som både er meget nem at installere, og derudover er et designelement, der kan formes på uendeligt mange, kreative måder.

Salgsdirektør hos Rockfon, Thomas Vilmar, fortæller, at løsningen er meget efterspurgt hos virksomheder, hvor der er store overflader og glasvægge, som skaber dårlige betingelser for akustikken:

- Her har vi et produkt, som kan flere ting på én gang. Det løser akustikudfordringer, samtidig med at kunderne selv kan designe det, som de vil. På den måde bliver akustikløsningen faktisk integreret, og man behøver ikke gå på kompromis. Man får både design og akustik i ét. Præcis det er der rigtig mange af vores kunder, der har efterspurgt, og nu kan de få det.

Efterspurgt designfrihed

Rockfon Eclipse kan tilpasses alle rum, er tilgængelig i alle tænkelige farver og syv forskellige geometriske former. Dertil kommer alle de former, man selv kan skabe ud af akustikløsningen. Thomas Vilmar forklarer:

- Med Rockfon Eclipse kan man eksempelvis bygge sit eget logo, få en kunstner til at lave et kunstværk eller gøre det til en teambygningsøvelse at lave noget kreativt til væggen i mødelokalet. Eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser med denne akustikløsning.

Men løsningen skaber ikke kun designfrihed til de daglige brugere af kontoret, uddyber Thomas Vilmar. Det giver også arkitektonisk frihed til at skabe kontorbygninger med og i materialer, der ikke nødvendigvis skaber bedre akustik:

- Moderne byggeri består ofte af beton, hårde gulve og glasvægge. Materialer og former, der er ekstremt flotte, men som ikke skaber en god akustik på arbejdspladsen. Med den nye akustikløsning til væggen får arkitekterne nu frihed til at vælge materialer på de andre flader. Uden at tage hensyn til de høje akustikkrav til kontorer, for med akustikabsorbenter på loft og på vægge er kravene opfyldt. Rockfon Eclipse giver dem den frihed, fordi løsningen kan eliminere dét, som i størst grad dræber godt arbejdsmiljø; nemlig dårlig akustik, slutter Thomas Vilmar.

1/2