Hotel Torni prydes af farvede nedstroppede lofter med Rockfon Mono Acoustic 

Solo Sokos Hotel Torni er et hotel i verdensklasse, der åbnede første gang i 1931 og er Finlands første skyskraber på sin tid. Den sidste større renovering af Hotel Torni blev gennemført i 1980'erne, da den tilstødende Kylliki-ejendom, der fungerede som beboelsesejendom, blev lagt sammen med hotelejendommen.

I 2020 påbegyndte Hotel Torni en omfattende renovering af interiøret, hvilket resulterede i, at det velkendte Hotel Torni blev flagskibet for Sokos hoteller. Hotellets indretning blev fuldstændig fornyet hvad angår overflader og byggetekniske installationer.

Indvendige overflader og byggeteknologi blev fornyet hele vejen igennem

Ifølge Riikka Hautala, bygningsarkitekten med ansvaret for projektet, var der før renoveringen næsten ingen originale overflader tilbage i interiøret. Det, der var tilbage lykkedes det at bevare. Eksempelvis blev American Bars gamle pejs og kakkelovne renset og vedligeholdt.

Hotellet er bygget på et tidspunkt, hvor der for eksempel ikke var information om moderne ventilationsteknik, så der var mange områder, der skulle renoveres.

Ifølge Hautala var målet med det grundige arbejde at bringe Hotel Torni’s bygningsteknologi i overensstemmelse med nutidens krav og samtidig forny alle overflader for at være holdbare og fremtidssikret. Det var et ønske også at forbedre hotellets logistik- og vedligeholdelsesfaciliteter til at være mere funktionelle end tidligere.

Det var særligt akustikken i restaurant- og barlokalerne som var i fokus for at give gæsterne en god oplevelse men også skabe et godt arbejdsmiljø for medarbejderne. Derfor blev en akustiker inddraget for at guide designet. Vi ønskede en æstetisk og akustisk funktionel løsning til lokalerne, og det lykkedes med Rockfon Mono Acoustic.

Solo Sokos Hotel Torni

Solo Sokos Hotel Torni
Yrjönkatu 26 00100
Helsinki, Finland

Som en bygning af kulturel og historisk værdi var Hotel Tower et ret udfordrende projekt. Udfordringen var at forene funktionelle, æstetiske og byggetekniske mål. Men alle synspunkter kunne bringes sammen, og resultatet blev det bedste af alle verdener.

Riikka Hautala

Ansvarlig bygningskonstruktør, arkitekt SAFA, ARCO Architecture Company

Et fladt loft i samme farve som væggene giver et imponerende element

Hotellets restauramt og barer ligger på flere forskellige etager. Deres interiørdesign blev udført af designbureauet Fyra, bortset fra den nedenunder irske bar, O'Malley's, som er designet af ARCO Architecture Company. 

Helt fra begyndelsen omfattede indretningen af lokalerne et fladt, monolitiske akustikloft. Farven på væggene fortsætter til lofterne, hvilket skaber en stor flad, imponerende overflade.

- Hotellets restaurant og barfaciliteter har hver deres individuelle og unikke farve palet. Målet var at skabe en samlet helhed, hvor hvert rum ville være præget af sin egen atmosfære. De ensartede, flotte farve flader på vægge og lofter var med til at opnå dette. Det var dejligt, at loftet også havde et akustisk træk uden at gå på kompromis med ensartethed og sammenhængen, siger Fyras indretningsarkitekt, Silja Kantokorpi.

Rockfon Mono opfyldte forventningerne

Både Hautala og Kantokorpi bekræfter, at Rockfon Mono Acoustic levede op til forventningerne, og slutresultatet var vellykket både med hensyn til udseende, atmosfære og akustik.

- Rockfon Mono opfyldte helt klart alle vores forventninger. Selv om det var en gammel bygning, betød den nye teknologi, at der var loftsfald i rummet, og vi ønskede en glat overflade. Det var vigtigt at få loftet til at fremstå meget ren. Dette projekt gav os en god introduktion til Rockfon Mono Acoustic, og vi har allerede brugt det i andre projekter", siger Kantokorpi.

Solo Sokos Hotel Torni

Land:Helsinki, Finland
Arkitekt:-
Interior designer:Fyra Oy, ARCO Architecture Company
Installatør:Inlook Sisustus Oy
Fotograf:Mikko Käkelä
Produkter:Rockfon Mono® Acoustic

Relaterede casestudier