En ny bølge

Med en biograf, en forlystelsespark og over 150 prominente forretninger har det vidtstrakte, 206.000 m2store Puerto Venecia noget for enhver smag. Cafeer og restauranter ligger side om side langs en kanal, der bugter sig gennem komplekset, og en kunstig sø danner hjertet i det udendørs aktivitetsområde.

Da vand spiller en stor rolle i udendørsområderne, søgte designerne at opnå den samme stemning indenfor. Og her fik Eduardo Simarro fra L-35 Arquitectos den ide at bruge loftet. Simarro fortæller: “I et område på denne størrelse – 200 x 24 m – hvor flere tusinde mennesker mødes, er det vigtigt at opnå lyddæmpning og regulering af efterklangen. Til dette formål er det nødvendigt at arbejde især med de ‘vandrette’ flader, da næsten alle de lodrette flader er glasruder.” Han tegnede indkøbscentret med et bånd af hvidt loft, der bølger ned langs midten og leder tankerne hen på ebbe og flod, som i søen lige udenfor.

Ved første øjekast kan man nemt tro, at loftet er lavet af hård puds eller gips. Men rent faktisk består det af 3.500 m2 lydabsorberende Rockfon Mono Acoustic. Og loftet er mere end bare en kunstnerisk finesse – det er med til at kontrollere akustikken i det gigantiske indkøbscenter. “Rockfon er et naturligt valg på grund af sin lydabsorption og æstetisk flotte finish. Produkterne er virkelig nemme at arbejde med, og kernen af stenuld er et formidabelt materiale,” siger Mariano Velilla, installatør hos Europlac 2002.

Detailhandel

Puerto Venecia indkøbscenter

Travesía Jardines Reales nº7
50021 Zaragoza
Spanien

Det er vigtigt at opnå lyddæmpning og regulering af efterklangen.

Eduardo  Simarro

L-35 Arquitectos
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:
Akustikloft:

Puerto Venecia indkøbscenter

Land:Spanien
Arkitekt:Eduardo Simarro (L-35 Arquitectos)
Entreprenør:Oproler
Installatør:Europlac 2002, S.L.
Dimension:1800 x 1200

Andre cases fra detailsektoren