Hvordan ser fremtidens indretningsdesign ud? Lad os tage et kig på nogle af de trends, der har påvirket designløsninger i 2021 og som uden tvivl vil række ind i 2022.

9 March 2022

Livets betingelser på jorden i dag, ændre sig hurtigt med eskalerende miljøkriser, pandemier og de udfordringer, som livet i et komplekst og stærkt digitaliseret globalt samfund medfører. Hvis vi ikke er opmærksomme på miljø-, bæredygtigheds- og velfærdsspørgsmål, risikerer vi at give en verden videre til fremtidige generationer, hvor livet er meget sværere. Dette vil have en enorm indflydelse på designet af vores byggerier og de materialer, vi vælger at anvende.

Rockfon® Color-all ™ hos Planon i Nijmegen, Holland

I 2021 var designløsninger med fokus på bæredygtighed afgørende, og trivsel stod højt på dagsordenen. Lad os undersøge nogle af de trends vi så være centrum, som uden tvivl også vil præge 2022.

Hvilke nye trends ser vi sammenlignet med tidligere år?

I et par år har alt fra vægge og lofter til bordplader været knaldhvide og fungeret som lærred for iøjnefaldende prestigedetaljer og designklassikere.

Dette er dog ved at ændre sig. Folk trækker sig lidt tilbage og fokuserer på at skabe visuelt interessante og afslappende atmosfærer ved hjælp af farver og naturlige materialer, der inviterer naturen ind. Den voksende bevidsthed om bæredygtighed, holistisk design og behovet for at genoprette forbindelsen til naturen af hensyn til velvære vil fortsat være hovedtrends i 2022.

Det står vi i Rockfon helt bag.
I et tidligere interview med vores innovationsdirektør Christian Klinge blev det diskuteret, hvad der bliver stort i 2021, og hvilke effekter det får for Rockfon. Han er den rette person at henvende sig til, hvis du vil forstå, hvordan disse års nye trends vil påvirke kundernes behov og designvalg.

For mig er bæredygtighed ikke en trend, det er et must

Christian Klinge

INNOVATIONSDIREKTØR
Løsninger, der favner hele det menneskelige spektrum af livet

Christian Klinge

INNOVATIONSDIREKTØR

Biofilt design

Et biofilt design handler om, hvordan man kobler designarbejdet til naturen for at forbedre sundhed og velvære. Biofili er "kærlighed til naturen", og som mennesker har vi en genetisk forbindelse til naturen omkring os.

Biofilt design er relevant for alle segmenter, fra pleje og uddannelse til kontorer og hjem. Fokus er på at forbedre rum fra et menneskeligt perspektiv som; luftkvalitet, akustisk komfort, naturligt lys og de psykologiske og fysiologiske virkninger af det æstetiske miljø.

Planon in Nijmegen, Netherlands, with Rockfon Color-all, Mercury