Akustiklofter på kontorer forbedrer indeklimaet og arbejdsmiljøet

24 August 2021

Vil du skabe det bedste kontormiljø til både koncentration og samarbejde, hvor der samtidig er plads til private samtaler? Så bør du indrette kontoret med akustikplader til loft og vægge. Det skaber et behageligt akustisk miljø, som fremmer arbejdsmiljøet og indeklimaet.

Akustiklofter på kontorer forbedrer indeklimaet og arbejdsmiljøet

Design og indret kontoret med fokus på bedre arbejdsmiljø og indeklima

Når man designer og indretter kontorer, bør man ikke kun tænke på det visuelle. For åbne kontorer, polerede betongulve og synlige lofter driver et stigende behov for akustiske forbedringer. Vi har en lang række forskellige løsninger til kontorer – hvor man ikke behøver at gå på kompromis med det visuelle for at få akustikken til at spille.

Vi vil gerne hjælpe alle til et bedre arbejdsmiljø på kontorer. Derfor deler vi vores indsigt i, hvordan akustikplader til loft og vægge hjælper ansatte på kontorer med at koncentrere sig og samarbejde, samtidig med at de forbedrer produktiviteten og trivslen på arbejdspladsen.

Men hvilke trends former kontorindretning og kontordesign i dag?

Fleksibilitet  

Et af de vigtigste fokuspunkter for kontorer i dag er fleksibilitet. Kontorerne bevæger sig mod et mere åbent landskab, og derfor vil fleksibilitet være kernen, hvor arbejdspladser skal være i stand til at tilpasse sig den daglige arbejdsstil. De skal rumme nye kontorkoncepter uden massive renoveringer.

Vores akustikplader kan let opsættes og integreres i designet og indretningen af et kontor. Du har står designfrihed med en lang række forskellige formater, kanter og farver af akustikplader, der fremtidssikrer kontorlokalet og skaber et godt indeklima og arbejdsmiljø. 

Velvære

Det er det nye modeord: folk er i dag meget bevidste om deres omgivelser og den effekt, det har på dem. Velvære og trivsel er allerede centrale principper for kontorindretning og -design, men opmærksomheden vil fortsat vokse i fremtiden, hvor medarbejderne bedre vil forstå, hvad de har brug for for at arbejde bedst.

Opmærksomheden på arbejdsmiljøet og arbejdsglæden leder til at designe rum, der får mennesker til at være komfortable, forbedre deres koncentrationsniveau, produktivitet og mentale sundhed, samtidig med at der værnes om god akustik, høj taleforståelighed og plads til privatliv.

Trivsel sidder i hjertet af alt, hvad vi gør. Vores akustikplader til kontorer fremmer komfort, velvære og produktivitet ved at reducere støj og efterklang på ethvert type kontor. Det giver et bedre arbejdsmiljø og indeklima, og det giver større arbejdsglæde for de ansatte, som får mulighed for at arbejde, koncentrere sig og samarbejde uden at blive distraheret.

Fokus på sikkerhed

Sikkerhed er også et centralt princip for design og indretning af fremtidens kontorer. Der er fokus på og kontrol af byggematerialer for at sikre, at sikkerheden er i top – ikke kun for de mennesker, der fx arbejder på kontoret, men også for de, som skal montere dem. Sikkerheden dækker også brandmodstand og at de tåler rengøring.

Vores akustikprodukter kommer fra natursten – nemlig stenuld. Vores akustikplader er hygiejniske og afviser skimmelsvamp og bakterier. De er holdbare, modstår brand, stød og snavs. Derfor er de selvfølgelig blevet belønnet med diverse certificeringer, der gør det lettere at holde sunde bygninger med fokus på godt indeklima.

Grøn omstilling

Fremtiden bliver grønnere, og det gælder også for kontorer. Bæredygtighed vil fortsat være i centrum, men der vil være et skarpere fokus på et produkts holdbarhed samt bidraget til en cirkulær økonomi.

Som nævnt er vores akustikprodukter lavet af stenuld. Stenuld er et bæredygtigt byggematerialevalg og derfor et bidrag til den cirkulære økonomi. Vores akustikplader er holdbare og holder i lang tid, og skal de udskiftes, så bliver de gamle akustikplader genbrugt og får nyt liv et andet sted. Vi arbejder kontinuerligt på at reducere vores CO2 -fodaftryk på tværs af vores forsyningskæde, og vi er meget stolte af vores bæredygtige akustikprodukter.

Sådan designer man et kontor til forskellige behov

At designe et fremragende kontorlokale betyder, at indeklimaet og arbejdsmiljøet skal være i top. Der skal være plads til, at medarbejdere får mulighed for at koncentrere sig og samarbejde. Det betyder, at man skal overveje de forskellige funktioner, behov og arbejdsmetoder, der er til stede, og det er ikke helt så let, som det lyder. Et udgangspunkt er at invitere akustik ind i designet, og det vil vi gerne hjælpe dig med.

Gør et godt førstehåndsindtryk

Receptionen er ethvert kontors førstehåndtryk. Det er det første omdrejningspunkt for kontorlokaler, hvor meget trafik passerer indbydende gæster og guider dem. Det arkitektoniske design sætter tonen for virksomheden og mærket.

Et fantastisk modtagelsesdesign fokuserer på akustisk komfort, elegance, holdbarhed og enkelhed. Samlet set udnytter det komfort, naturligt dagslys og akustisk elegance.

Ofte er receptioner fyldt med hårde overflader som glas, koncentrat og sten. Det får lyden til at give efterklang, hvilket skaber en støjende og ubehagelig oplevelse.

At skabe en god oplevelse fra det øjeblik, dine kunder kommer ind på et kontor, vil efterlade dem med positive følelser. Ved at skabe et behageligt indeklima med naturligt dagslys og høj lydabsorbering, vil receptionen fungere som den imødekommende hånd, den har til formål at gøre.

NO, Lysgården, Trondheim, HUS Arkitekter, Office, Rockfon Multiflex Baffle, 300x2400, White

Gode råd til kontorindretning og -design 

Tre forslag til at skabe et godt akustisk miljø i receptionerne.

 1. Brug lydabsorberende materialer af høj kvalitet for at sikre taleforståelighed og reducere ekko
 2. Brug Biophilic design ved at inddrage planter og lignende for at bryde rummet op og blødgøre ekko samt genklang
 3. Brug bløde fliser og brug stof

Vi vil kort anbefale forskellige akustikprodukter, som henvender sig til sådanne områder. Rockfon ® Mono® Acoustic giver en unik designløsning med sine innovative monolitiske overflader, samtidig med at loftet leverer enestående akustisk komfort. Med det flotte hvide akustikloft undgår man ekko, foruden at man reducerer behovet for kunstigt lys på grund af dens høje lysrefleksion og lysdiffusion.

Rockfon Blanka® tilbyder dig de bedste akustiske egenskaber for at sikre et behageligt støjniveau. Dens superhvide overflade hjælper dig med at udnytte naturligt dagslys og trække det længere ind i rummet.

Rockfon Color-all® giver dig designfriheden til at invitere 34 eksklusive og inspirerende farver ind i dit design. Det forbedrer din akustiske komfort, og giver dig frihed til at give kontorindretningen et strejf af personlighed – eventuelt i virksomhedens farver.

Design forbedrer koncentrationen  

Korridorer, gangarealer og åbne pauseområder

Korridorer og gangarealer har et højt aktivitetsniveau med mange ansatte, der går frem og tilbage mellem kontorer, og hvis støjen ikke kontrolleres, bevæger lyden sig gennem bygningen, og det kan føre til, at medarbejderne mister koncentrationen. Også åbne områder som pauseområder skaber rum for forstyrrelse, da her ofte forekommer improviserede møder og samtaler, der kan være distraherende for kolleger, der forsøger at koncentrere sig.

For korrekt at kontrollere støj og forbedre arbejdsmiljøet for alle ansatte, er det vigtigt at fokusere på akustikken. De rette løsninger kan bidrage til at reducere uro forårsaget af samtalesnak, samtidig med at det fremmer samarbejde og kommunikation.

Gode råd til kontorindretning og -design  

 1. Brug lydabsorberende materialer af høj kvalitet til loft og vægge. Det forbedrer koncentrationen uden at afbryde en spontan samtale
 2. Hav lydbarrierer, der adskiller gangene fra de andre arbejdsområder.

Nedenfor finder du nogle produkter, vi anbefaler til at skabe den perfekte akustiske harmoni i gangene.

Rockfon Blanka® fås i en lang række dimensioner og kanter, der komplementerer ethvert rum. Det er vores hvideste akustikplade nogensinde, som oveni i det sikrer god akustik i verdensklasse. Rockfon® Tropic™ er vores allround-plade med klasse A-lydabsorbering og en glat hvid overflade. Det fås i et udvalg af standardkanter og dimensioner, hvilket gør det til et populært og overkommeligt valg.

Et kontor med et godt arbejdsmiljø og indeklima fremmer arbejdsglæden

At designe kontoret til at fremme trivsel og øge arbejdsglæden er ved at blive en standardpraksis, hvor god akustik spiller en vigtig rolle. Et åbent kontor er designet med det overordnede formål at lette samarbejde og inspirere gruppeinteraktioner, men det kræver også fokus på koncentrationen, hvorfor korrekt lydabsorbering og lydisolering er nøgleelementer.

For den bedste lydstyring er det vigtigt at forstå, hvordan lyd opfører sig og bevæger sig inden for et bestemt rum, og hvilken indvirkning den har på medarbejdernes produktivitet og trivsel.

Gode råd til akustisk kontordesign.  

 1. Sørg for, at du har tykke og tætte lydabsorberende materialer på lofterne for at sikre taleforståeligehed, især ved de lave frekvenser
 2. Brug lydabsorberende materialer af høj kvalitet på væggene
 3. Hav blødt materiale på gulvene for at modvirke slaglyde

Et mødelokale med plads til kommunikation

Mødelokaler er nøglerum for udveksling af ideer, men for at kunne engagere sig er det vigtigt at kunne høre, hvad der bliver sagt. Det er vigtigt at undgå ekko fra støj fra væggene samt sikre taleforståelighed og god lydisolering.
For at fremme samarbejde og udveksling af ideer skal miljøet være lydtæt, så alle kan høre ordentligt. Og støj i mødelokaler giver let genklang på grund af hårde overflader, så korrekt lydabsorbering og lydisolering er altafgørende.

Akustiske designideer:  

Tre ting du kan gøre for at forbedre det akustiske miljø i mødelokaler.

 1. Sørg for, at du har tykke og tætte lydabsorberende og lydisolerende materialer på lofterne for at undgå, at der kommer lyd fra rummet
 2. Brug lydabsorberende materialer af høj kvalitet på væggene for at undgå ekko
 3. Hav blødt materiale på gulvene for at forbedre lydabsorberingen

Få tankerne til at flyde med farverige ideer

Farve er en fantastisk måde at sætte tonen i et rum på og få folk i det rigtige humør til aktivt at dele ideer. Så hvorfor ikke tilføje farver til mødelokalet? Det vil puste liv og initiativ til en kreativ atmosfære.

Vi anbefaler vores inspirerende og kreative akustiklofter Rockfon Color-all®. De giver dig friheden til at vælge mellem 34 eksklusive farver, alt fra dæmpede farver til dristige farver. Du kan let slippe din fantasi løs med denne farvepalet. Derudover anbefaler vi vores Rockfon dB-serie med højabsorberende akustikplader, der reducerer støjoverførslen fra rum til rum, som vi særligt anbefaler til kontorer.

Godt indeklima skal også sætte fokus på hygiejnen

Designløsninger til kantinen

Kantinen skal være et rent og behageligt sted at være og spise. Derudover fungerer kantinen som et socialt rum for medarbejdere til at chatte med hinanden. Derfor kan det let blive meget travlt og støjende ved frokosttid. Skramlen af knive, gafler, tallerkener og glas, der rammer bordet kombineret med gruppesamtaler samt et højt aktivitetsniveau af folk, der kommer og går, kan få støjniveauet til hurtigt at eskalere til et ubehageligt rum.

Det kræver meget fokus på akustisk design at løse akustikudfordringer i så store områder, som en kantine er. For udover at der skal være fokus på akustikken, skal materialerne leve op til kravene for køkken og kantiner, særligt i forhold til hygiejne og rengøring.

Akustiske designideer:

Tre ting du kan gøre for at forbedre det akustiske miljø i kantinen.

 1. Brug lydabsorberende løsninger, der opfylder de strengeste hygiejnekoder og sikkerhedsbestemmelser, og som er resistente over for skimmelsvamp og bakterier.
 2. Brug meget lydabsorberende lofter og vægløsninger til at kontrollere støjniveauet.
 3. Leg med loftets og væggenes design for at skabe en varm og indbydende atmosfære i dette store rum.

På trods af at det er en kantine, skal det ikke se kedeligt ud. Vi anbefaler vores Rockfon Eclipse®. Det er vores smukke, rammeløse akustiske ø, der findes i geometriske former. De er perfekte til at forbedre lydabsorbering og samtidig give et sjovt og anderledes design. Rockfon Blanka er vores lyseste loftplade, der har de bedste akustiske egenskaber og samtidig udnytter naturligt dagslys til at give et lyst rum. Rockfon® Hygienic ™ er vores specialbehandlede akustikplader, der lever op til strenge hygiejnekrav uden at gå på kompromis med akustikken.  

Det rette akustikloft til det rette rum og behov

Det er utroligt vigtigt at have fokus på et rums funktion, brugen af rummet samt forskellige behov, når man sætter sig for at optimere kontorindretningen og kontordesignet. Et rum kan sagtens have forskellige funktioner, og derfor er det vigtigt, at der er rum og plads til ethvert behov og funktion.

Hvis ikke et rum lever op til dets brug, påvirker det menneskerne, der benytter rummet. Det går udover koncentrationen og produktiviteten, hvilket påvirker arbejdsmiljøet. Godt arbejdsmiljø og indeklima skaber arbejdsglæde hos de ansatte, og lige netop derfor er trivsel så vigtigt et fokuspunkt for optimering af kontorer.

Hvis du har brug for vejledning til et kontorprojekt eller har spørgsmål til produkter, er du velkommen til at kontakte os. Vores eksperter sidder klar til at hjælpe dig med alle spørgsmål.