5 spørgsmål om bæredygtighed

2 July 2020

5 spørgsmål om bæredygtighed og genanvendelse. Vi har talt med Magdalini Psarra, Sustainability & Public Affairs Manager hos Rockfon, om de 5 mest spurgte spørgsmål om bæredygtighed og genanvendelse.

Hos Rockfon tror vi på at levere akustiske loftplader af høj kvalitet og i miljøvenlige materialer. Det er vigtigt for vores forretning at have den langsigtede bæredygtighed i centrum. Vi sigter mod at skabe bæredygtige byggematerialer og er forpligtet til genanvendelige produkter.

Gennemsigtighed og kundetillid er afgørende for os, hvorfor vi konsekvent beregner og rapporterer vores miljøindsatser. Al den information findes i vores miljøvaredeklarationer (EPD'er), der er tilgængelige på vores hjemmesider

Vores EPD'er følger alle europæiske og internationale standarder (EN 15804, ISO 14025 for EPD, ISO 14040 (del 1 & 2) og ISO 14044) og er tredjepartsbekræftet. Miljøoplysningerne dækker den fulde portefølje af vores produkter.

Hvad er forskellen på upcycling og downcykling? Er det ikke bare genbrug?

Når du genbruger, er det vigtigt, at du upcycler, hvor det er muligt. Det betyder, at produktet omdannes til nye materialer eller produkter i en bedre kvalitet til en højere værdi. I vores produktion upcycler vi meget affald fra andre industrier, så vi forhindrer de affaldsmaterialer i at blive deponeret og derved skaber vi en højere værdi. Som virksomhed er langsigtet bæredygtighed et af vores bredere mål.

Tilbyder Rockfon en genbrugsordning?

Stenuld er et fuldt bæredygtigt lukket kredsløbsprodukt. Det kan genbruges igen og igen uden kvalitetsforringelse. Derfor tilbyder vi nu vores kunder på mange europæiske markeder den mulighed at genbruge udtjente loftplader af stenuld eller afskær fra montagen af nedhængte lofter. Vi har etableret partnerskaber i mange lande, og vi vil meget gerne hjælpe dig videre i processen med at genbruge dit afskær eller udtjente lotfplader.

Download vores Rockfon Recycling Service-brochure.

Hvad er genbrugsindhold, og hvorfor er det vigtigt, at jeg køber produkter med et højt genbrugsindhold?

Genbrugsindhold er den del af et produkt, der kommer fra tidligere genbrugte affaldsmaterialer. Det er vigtigt at vælge produkter, der har et højt niveau af genanvendt indhold, fordi det betyder, at du bidrager til at spare knappe ressourcer, samtidig med at du bruger mere affald, som ellers sendes til losseplads. Det er også afgørende at købe produkter, hvor det genbrugte indhold kommer fra upcycled indhold snarere end fra downcycled affaldsmateriale (som forklaret ovenfor). At have højt genanvendt indhold bidrager til bæredygtige byggematerialer og reducerer ressourceforbruget.

Hvordan kan Rockfon-produkter hjælpe min bygning med at blive mere bæredygtig?

Rockfon er din bæredygtige byggepartner. Udover den lave miljøpåvirkning i loftpladerne, hvilket er dokumenteret i vores EPD'er, kan Rockfon akustiklofter genbruges igen og igen samtidig med at indeholde et højt indhold af genanvendt indhold fra upcycled affaldsmaterialer. Rockfon akustiske lofter har flere førende indeklimacertifikater og en fremragende brandmodstandsdygtighed, hvilket skaber sikre forhold for bygningens brugere. Pladerne bidrager også til et sundt indendørsmiljø ved at forbedre luftkvaliteten, det akustiske miljø og den æstetiske ydeevne for alle bygningstyper, lige fra kontorer til medicinske bygninger og skoler samt universiteter. Endelig har Rockfon loftplader en fremragende lysrefleksion, som kan medføre energibesparelser, øge arbejdsydelsen, forbedre arbejdsforholdene og forbedre komforten for brugerne.

Hvordan hjælper Rockfon-produkter mig med min bæredygtighedscertificering?

Hvis du ønsker at få en grøn bygningscertificering som LEED®, BREEAM®, DGNB®, WELL, HQE eller lignende, kan vi hjælpe dig med at nå dine certificeringer ved at levere produkter og løsninger med dokumenterede fordele. Med de årlige udgifter til grøn bygningskonstruktion, der forventes at vokse år efter år, ønsker vi at forenkle den tidskrævende dokumentationsproces til bygningscertificeringen. Af denne grund kan du finde alle relevante oplysninger om hvert produkt og hvordan du opnår certificering i vores bæredygtighedserklæringer. Disse rapporter hjælper dig med at træffe nemme beslutninger omkring bæredygtighed.

Læs mere om Rockfon, og hvorfor vi er din bæredygtige byggepartner.