bucket_iconCreated with Sketch.

Inspireret af virksomhedens DNA

Det danske farmaceutiske selskab Novo Nordisk ønskede, at deres nye koncernhovedkontor i Bagsværd nord for København skulle være et lyst og åbent kontormiljø, samtidig med at det tydeligt afspejler virksomhedens DNA. Henning Larson Arkitekter vandt projektet med deres stilfulde bud på en cirkulær bygning med et organisk design inspireret af strukturen og den runde spiralform af insulinmolekylerne, som er grundlaget for Novo Nordisk-produktsortimentet. Henning Larson Arkitekter inkorporerede også klare arkitektoniske reference til den skandinaviske design tradition og til den danske arkitekt Arne Jacobsen, som udover at være kendt for Ægget og Svanen også designede for Novo Nordisk.

Fleksible akustiske materialer

Det kurvede bygningsdesign kaldte efter fleksible bygningsmateriale for at komplimentere dets cirkulære form, og Henning Larsen Arkitekter valgte at installere Rockfon® Mono® Acoustic på både vertikale og horisontale flader i det store atrium. Ifølge arkitekten Søren Øllgaard: ”Rockfon Mono Acoustic gjorde det muligt at skabe et betagende design med kontinuerlige overflader, som binder rummet sammen. Det var oven i købet en bonus at være i stand til at lave disse fleksible lofter og vægge, som stadig opretholder gode akustiske egenskaber.”

Naturligt lys indenfor

Bortset fra designfleksibiliteten og de akustiske fordele gav Rockfon Mono Acoustic-systemet også arkitekterne mulighed for at understrege den fantastiske strøm af naturligt lys i bygningen. ”Med sine kontinuerlige overflader skaber Rockfon Mono Acoustic en enhed, som trækker lys på en spændende måde og giver et mere interessant udseende med sine rustikke overflader,” siger Søren Øllgaard og konkluderer ”Det er forfriskende, at loftet har en struktur.”

Novo Nordisk

Bagsværdvej
2880 Bagsværd
Danmark

Novo Nordisk

Land:Danmark
Arkitekt:Henning Larsen Architects A/S
Installatør:MTHøjgaard
Fotograf:Svend Christensen
Produkter:Rockfon® Mono® Acoustic
Kant:TE Elegant Render
Dimension:1200 x 1200