Rockfon bafler til fremtidens kontorbygning

Lysgården er verdens mest moderne kontorbygning og en del af det nye Trondheim, som også kaldes Sluppen. Distriktet forbinder teknologi og industri og fokuserer på fremtidsorienterede bygninger.

Hos Lysgården hænger baflerne overalt. Den nøjagtige ophængning skaber et tydeligt mønster med et helt unikt lysindfald. Ambitionen bag Lysgården i Trondheim var at skabe verdens mest moderne kontorbygning. Tusinder af baffler fra Rockfon svæver under glastaget som solbeskyttelse med samme effekt som bladene på træetoppene i en lys skov. Lysgården i Trondheim er en kontorbygning langt ud over det sædvanlige. Bygningen er både miljøcertificeret som et passivhus, BREEAM Excellent-certificeret og bruger helt ny teknologi baseret på ambitionen om at bygge verdens mest moderne kontorbygning. Med seks etager på henholdsvis 1.850 m2 er det også en kontorbygning i meget stor skala med hundredvis af daglige brugere. Bag bygningen står Kjeldsberg AS i samarbejde med Veidekke Eiendom, og blandt lejerne er virksomheder som Veidekke, Sweco og DNV GL.

Minimalistisk akustisk design

Som et alternativ til traditionelle modullofter er der valgt bafler fra Rockfon i dette projekt. I alt svæver omkring 6.000 styk bafle i de luftige og lyse rum. Bafflerne sikrer god lydabsorption, hvilket er vigtigt i et åbent kontorlandskab. De leverer behagelig akustik ved at reducere støj og efterklang, og det bidrager til et godt indeklima.

Takket være deres kombination af god æstetik og teknisk ydeevne er baflerne optimale til moderne kontorbygninger. I Lysgården er der monteret bafler med et minimalistisk udtryk og stor designfrihed. Bafler er en god løsning, fordi de er fleksible og let integreres i bygningens design. De kan også bruges som dekorative elementer i sig selv - som her hos Lysgården, hvor de svæver ned sammen med lamperne og laver en kunstinstallation i sig selv.

Helt unik oplevelse

For Kjell Bertelsen, som er arkitekt og partner hos HUS Arkitekter i Trondheim, som har tegnet bygningen, er baffellofter den optimale løsning til denne type projekter: - Vi har gode erfaringer med baflerne, som tidligere er blevet brugt i Stålgården, som ligger tæt ved side af Lysgården. Derfor har vi valgt at bruge et lignende loft med en forbedret vinkel mod Lysgården. Rockfon har været fleksibel og imødekommende, da vi gerne ville være i stand til at vende og dreje baffel pladerne for at kunne stoppe lyden i flere retninger - det gavner både æstetik og akustik. Derudover har Rockfon fjernet metalrammerne på baflerne, og vi er meget tilfredse med resultatet. - Baflerne hjælper med at give solbeskyttelse gennem glastaget, hvilket giver en helt unik lysoplevelse. De små striber af sol og skygge giver den samme effekt, som hvis lokalet var dækket af et løvtag. Det giver en spændende og dejlig oplevelse, slutter Kjell Bertelsen.

Lysgården

Sluppenvegen 19
7037 Trondheim
Norge

NO, Lysgården, Trondheim, HUS Arkitekter, Office, Rockfon Multiflex Baffle, 300x2400, White
Video

Video

Lysgården, Kontorbygning i Trondheim

Baflerne er med til at skærme for solen der kommer gennem glastaget, det giver en helt enestående lysoplevelse.

Kjell Bertelsen

Arkitekt, HUS Arkitekter
Akustikloft:

Rockfon Multiflex Baffle, 2400 x 300

Akustikloft:

Rockfon Multiflex Baffle, 2400 x 300

Akustikloft: Rockfon Contour®, 1200 x 300

Rockfon Multiflex Baffle, 2400 x 300

Akustikloft: Rockfon Contour®, 1200 x 300

Rockfon Multiflex Baffle, 2400 x 300

Akustikloft:

Rockfon Multiflex Baffle, 2400 x 300

Akustikloft:

Rockfon Multiflex Baffle, 2400 x 300

Lysgården

Land:Norge
Arkitekt:HUS Arkitekter
Installatør:Valtec
Fotograf:Erik Burås
Produkter:Rockfon Contour®
Dimension:1200 x 300

Relaterede projekter