PRODUKTGENVEJ

NYHEDER

ALLE NYHEDER

18. oktober 2016

Årets skolebyggeri erstatter larm med leg og bevægelse

Frederiksbjerg Skole tegnet af Henning Larsen Architects vandt i oktober prisen som Årets skolebyggeri 2016. Den nyskabende skole får eleverne til at bevæge sig i en række innovative, akustisk optimerede bevægelsesrum med lofter fra ROCKFON

Frederiksbjerg Skole i Aarhus blev tidligere på måneden kåret til Årets skolebyggeri 2016 på konferencen Fremtidens Skole og Læringsrum arrangeret af Nohrcon. Skolen er den første nye skole i Aarhus midtby i over 100 år og er bygget ud fra folkeskolereformens principper om, at skolebørn skal bevæge sig mindst 45 minutter om dagen.

- Aarhus Kommune havde i konkurrenceprogrammet bedt om, at der skulle være 100 måder at bevæge sig på. Det tog vi alvorligt. Vi har indrettet skolen med en masse bevægelsesstationer i fællesområder og klyngerne, så det er helt naturligt for børnene at bevæge sig. Børn er jo skønne. Hvis de ser en cirkel på gulvet, så må de bare hoppe hen på den, siger arkitekt Margrethe Grøn fra Henning Larsen Architects.

På Frederiksbjerg Skole må der gerne løbes, hoppes og hinkes. For at understrege legen og bevægelsen har arkitekterne designet hovedindgangen som en gigantisk klatretrappe. Så er stemningen sat.

Bevægelse og fysisk aktivitet støjer. Derfor har Henning Larsen Architects gjort en ekstra indsats for at skabe et godt akustisk miljø for de godt 900 elever på den nye folkeskole. Alle lofter er beklædt med akustiklofter; enten ROCKFON Sonar M med låseclips eller ROCKFON Boxer AEX. Begge produkter har en slagfasthed i klasse 3A. Det er en af de højeste klasser, der kan opnås, hvilket gør loftet ideelt til skolebrug.

Akustikløsningerne fra ROCKFON bygger på fuldt ud genanvendelige stenuldslofter i højeste brandklasse (A1). I alt har ROCKFON leveret 13.600 m2 akustiske løsninger til projektet.

- I en folkeskole er der meget larm. Det kan ikke undgås. Vi har markeret nogle stilleområder ret tydeligt, men i de store områder er der meget aktivitet. Derfor er alle lofter akustikreguleret.

Foruden Frederiksbjerg Skole, var Sophieskolen i Nykøbing Falster, også nomineret til Årets skolebyggeri 2016. Sophieskolen, som blev indviet i foråret, bygger på samme principper, hvor børnene skal have rig mulighed for at bevæge sig, hvor end de befinder sig på skolen. Samtidigt er der små kroge overalt, hvor der er mulighed for at trække sig tilbage, når der er brug for rolige omgivelser. Også på Sophieskolen er der installeret ROCKFON lofter som akustisk løsning.

Områder som skal fungere, både til bevægelse og rolige øjeblikke, på én og samme tid, kræver den helt rigtige akustikløsning. De valgte loftløsninger på begge skoler giver mulighed for mere bevægelse, uden at man går på kompromis med den akustiske lydkvalitet.


Links


> ALLE NYHEDER
ALLE NYHEDER
Contact

Basket

Samples

    Documentation

      Place order