PRODUKTGENVEJ

NYHEDER

ALLE NYHEDER

30. maj 2016

Skarpslebet rådgivning på Architect@Work

ROCKFON viste designvejen på den europæiske arkitekt event med en utraditionel udstilling, hvor vores nyeste akustikloft ROCKFON Blanka® var sat sammen til en gigantisk diamant.

Architect@Work landede sidste år i København efter at have gået sin sejrsgang i flere europæiske byer. Idéen bag messen er at facilitere et møde mellem leverandører og arkitekter i en eksklusiv setting, der inviterer til udveksling af idéer og nye samarbejder. For at sikre en høj kvalitet bliver alle udstilleres produkter screenet af et dommerpanel, før de får lov til at udstille.

- Vi har længe efterspurgt et forum, hvor vi kan komme i dialog med arkitekterne og vise vores mange spændende løsninger. Messen er både innovativ og personlig, så det giver en god ramme for at etablere dialog. Vi har haft mange interessante samtaler med arkitekterne og oplevet en stor interesse for vores løsninger, siger Projekteringschef i ROCKFON Finn Jørgensen.

Diamantformet udstilling

ROCKFON viste designvejen på Architect@Work med en utraditionel udstilling, hvor det nyeste akustikloft ROCKFON Blanka var sat sammen til en gigantisk diamant. Den opsigtsvækkende udstilling skulle highlighte det innovative ROCKFON Blanka loft, der har en særlig høj lysrefleksion og lysdiffusion.

- Flere spurgte til, hvordan vi har kunnet designe et stenuldsloft, der er så hvidt og glat. Det er jo sådan, at akustiklofter skal kunne absorbere lydbølger for at dæmpe lyden. Har du en helt glat og hård overflade, bliver lyden kastet tilbage. Derfor er det meget svært at få en glat flade og samtidig et godt lydmiljø. ROCKFON Blanka er da også kulminationen på lang tids forskning, hvor vi har anvendt en særlig krystallinsk maling, der bliver brugt på amerikanske rumfærger, siger Teknisk chef i ROCKFON Oskar Meres.

Det særlige ved den højteknologiske maling er, at den er bygget op af små krystaller, der ligesom diamanten reflekterer og spreder lyset. Malingen gør det muligt at få en akustisk løsning i stenuld, der har en lysrefleksion på 87 % og en meget glat overflade. Den høje lysrefleksion betyder, at dagslyset trænger længere ind i rummet end ved en traditionel overflademaling.

Mere end æstetik

Noget hvidt er mere lysende end andet. Et hvidt loft giver ikke kun en æstetisk gevinst. Det forbedrer også indeklimaet ved at dæmpe lyden og sprede daglyset længere ind i rummet. Begge dele øger trivslen. Således viser flere undersøgelser, at skolebørns indlæringsevne stiger med 20-26 % i skoler med godt dagslys, ligesom medarbejdernes produktivitet kan stige med helt op til 18 %.

- Nordisk arkitektur er vel nærmest synonym med store vinduespartier og gennemgående lys. Men få tænker over, at gulvet og loftet også har en betydning for, hvor langt dagslyset trænger ind i bygningen. Derfor er det fantastisk at have et forum som Architect@Work til at sætte gang i dialogen med arkitekterne, så vi sammen med vores kunder kan få skabt nogle smartere bygninger, slutter Oskar Meres. 


Links


> ALLE NYHEDER
ALLE NYHEDER
Contact

Basket

Samples

    Documentation

      Place order