PRODUKTGENVEJ

NYHEDER

ALLE NYHEDER

1. oktober 2013

ROCKWOOL Gruppen køber Chicago Metallic Company

ROCKWOOL Gruppen har opkøbt den amerikanske loftproducent Chicago Metallic Company (CMC) med en aftale, der gør ROCKFON, ROCKWOOL Gruppens division for loftløsninger, i stand til at tilbyde komplette systemer til det globale marked.

CMC, med hovedsæde i Chicago, er en global leverandør af loftprodukter og serviceydelser, herunder nedhængte skinnesystemer, metalpaneler og loftplader. Virksomheden har en lang historie med en førende position på markederne i Nordamerika og Europa og en ekspanderende position i Fjernøsten. CMC har et netværk af salgs- og distributionsselskaber over hele Europa, Nordamerika og Asien, understøttet af produktionsfaciliteter i Belgien, USA, Mexico, Kina og Malaysia. I 2012 havde CMC en omsætning på USD 139 millioner (€ 103 millioner) og beskæftiger ca. 600 medarbejdere. www.chicagometallic.com

Opkøbet er en del af ROCKWOOL Gruppens strategi om at globalisere og udvikle virksomhedens forretning inden for akustiske lofter, som i dag står for ca. 10 % af koncernens indtjening. ROCKWOOL International A/S rapporterede en omsætning på mere end € 1,97 milliarder i 2012 og beskæftiger næsten 10.000 medarbejdere i 40 lande. www.rockwool.dk

Divisionsdirektør i ROCKWOOL Gruppens Systems Division, Herman Voortman, siger om handlen: ”Dette opkøb komplementerer fint det eksisterende forretningskoncept hos ROCKFON. Det vil give os mulighed for at tilbyde og udvikle mere komplette løsninger til vores kunder ved at tilbyde ikke blot loftplader, men også det skinnesystem, som er et nøgleelement i det nedhængte loftsystem. Derudover vil opkøbet sætte yderligere skub i koncernens strategi for akustiske lofter i Nordamerika og Asien, og give en væsentlig fremskyndelse af den allerede igangværende ekspansion i disse regioner.  CMC har et stærkt organisations- og distributionsnetværk inden for begge områder, og det ville have taget os lang tid at etablere en lignende dækning”.

Både ROCKWOOL Gruppen og CMC kan føre deres virksomhedshistorier mere end hundrede år tilbage. ROCKFON og CMC har allerede samarbejdet tidligere. Ledelsen i begge virksomheder ser opkøbet som yderst passende med henblik på produktudbud og fælles interesser på de markeder, hvor begge firmaer opererer. ROCKFON og CMC virksomhederne har mange fælles karaktertræk. Disse omfatter fokus på den helt specielle produktionsinnovation, forbundet med stærk teknisk rådgivning, produktudvikling og kundeservice. Strategien skal blandt andet identificere, hvor det nye partnerskab og produktudbuddet kan styrkes gennem samarbejde og integration.

CMC er grundlagt I 1893 og været ejet af Jahn familien siden 1937. Forhenværende formand og administrerende direktør for CMC, Charles Jahn, kommenterer: ”ROCKFON og CMC komplementerer hinanden fint med produkter og serviceydelser, og vil nu kunne tilbyde vores fælles kunder mere udbyggede loftløsninger verden over. Værdierne for stifterfamilierne CMC Jahn og ROCKWOOL Kähler ligger tæt på hinanden og vil også fremadrettet være en stærk platform for vore medarbejdere og kunder. Vi ser frem til de spændende vækstmuligheder, som vil blive resultatet af denne handel.”

På nuværende tidspunkt arbejder topledelsen på, hvordan begge virksomheder bedst kan integreres effektivt og til fordel for vores kunder samt medarbejdere i alle de lande, vi opererer i.


  > ALLE NYHEDER
  ALLE NYHEDER
  Contact

  Basket

  Samples

   Documentation

    Place order